The Fun They Had NCERT Solutions for Class 9 English Beehive Chapter 1

The Fun They Had NCERT Solutions for Class 9 English Beehive Chapter 1
Spread the love

 The Fun They Had NCERT Solutions for Class 9 English Beehive Chapter 1 The Fun They Had Short Answer Type Questions

The Fun They Had : Question 1:

How was the book that Tommy found not the same as his own books ? (SA-1,2014)

Answer:

The book that Tommy found was an old, genuine book which had a place with his’ granddad. It had crimped, business catalog while, Tommy’s books were tele books by mechanical educators, PCs.

Question 2:

What sort of book did Tommy show to Margie ? (Board Term 1,2012, ELI-013)

Answer:

The book that Tommy appeared to Margie was an old, genuine book which had a place with his grandfather’s. It had crimped business catalog, where every one of the accounts were imprinted on paper and the words stopped.

Question 3:

For what reason did Margie trust that the County Inspector would remove her mechanical instructor ?(Board Term 1,2012)

Answer:

Margie trusted that the County Inspector would remove her mechanical instructor since she had performed inadequately in all the topography tests and had fostered a solid disdaining for the school.

Question 4:

Tommy thought the old books were interesting and a major waste. Why ? (Board Term 1,2012)

Answer:

Tommy felt that the old books were a waste on the grounds that the words stopped and didn’t run. He likewise believed that they were a major waste since they couldn’t be reused like the screen of their mechanical instructor.

Question 5:

How did County Inspector deal with improve Margie’s exhibition ? (Board Term 1,2012, ELI-018)

Answer:

The County Inspector tracked down that the geology area had been equipped excessively fast. He eased back it up to a normal 10-years level. He tracked down the general example of Margie very palatable.

Question 6:

What sort of instructors did Margie and Tommy have ? (Board Term 1,2012, ELI-019)

Answer:

Margie and Tommy had mechanical educators, PC, and tele books. Their school had. no different structure. They had automated instructors showing exercises and testing papers. Their educators were consistently on and continued sitting tight for them.

Question 7:

For what reason did Margie disdain school ? (Board Term 1,2012, ELI-020)

Answer:

Margie loathed school, which was a room in her home in particular, since her educator was a mechanical one. It continued offering her test papers where responses must be composed as punch codes. The outcomes were given promptly.

The Fun They Had

Question 8:

What contrasts do you find in present school and the school portrayed in the exercise ‘The Fun They Had’ ? (Board Term 1,2012, ELI-021)

Answer:

In present day schools, understudies concentrate together in a different structure and instructors are individuals while, in the exercise the school was at home and the educator was mechanical.

Question 9:

How does Tommy portray the old sort of educators ? (Board Term 1,2012, ELI-025)

Answer:

Prior, the instructors were not mechanical educators, they trained the kids in an uncommon structure where all kids went to learn. They posed inquiries and gave them home work.

Question 10:

For what reason did Margie discover the book weird ? (Board Term 1,2012, ELI-026)

Answer:

The book had yellow and crimped pages and the words stopping not at all like proceeding onward a screen. At the point when they turned around to the pages read previously, there were similar words on it when they read it the first run through. Every one of these things were bizarre for Margie.

Question 11:

For what reason did Margie’s mom send for the County Inspector ? How did he respond ?

(Board Term 1,2012, ELI-028)

Answer:

Margie was not performing admirably in her geology tests. The County Inspector dismantled the educator and set up it again as its topography area was equipped excessively speedy.

Long Answer Type Questions

Question 1:

Disregarding all solaces and extravagances in this day and age, our grandparents actually love their own time when life was very extreme. Give your own perspectives with respect to this in 80-100 words.
Answer:
Our terrific guardians lived during the long periods of 1950s to 1970s. Around then life was extremely basic at this point intense. They had the opportunity to investigate the environmental factors and the world. They had parks to play with less of contamination around them. Mechanical contraptions were there yet were utilized distinctly for fundamental exercises. There were waterways where they could go for picnics and trips without the dread of being getting any hypersensitivity. The school was all the more a great spot where they met their companions. They concentrated yet were not contending with one another. For them harmony was significant as opposed to rivalry.

In this day and age we are competition against our companions. We have every one of the offices of life yet we don’t possess energy for our loved ones. We like to play however on PCs and play station as opposed to with our siblings and companions.

The Fun They Had

Question 2:

How was Margie’s school not the same as the schools that existed many years prior ?(Board Term 1,2012, ELI-030)

Answer:

Margie’s school was at home. She had a mechanical educator, tele books, no different understudies were there in the class and work was taken care of in by the mechanical instructor by punch codes. Though, the old schools had appropriate structures, numerous understudies, human instructors who gave schoolwork and posed inquiries. Everybody took in exactly the same things and books were of paper. In this way, it is unmistakably noticeable that Margie’s school was very surprising from the schools that existed many years prior.

Question 3:

How is Margie’s school not the same as an ordinary school ?

Answer:

Margie’s school had a room introduced with a PC from which she used to gain proficiency with the exercises. There were no educators to show pass on understudies. No schoolwork was given to the understudies. The PCs gave them tests and the outcomes were given in a split second. There was nobody to do the rectifications or tackle their issues. There were no colleagues even. Thus, Margie’s school was altogether different from a typical school.

Also read http://the-fun-they-had-summary-class-9-english/

 


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published.